Stipe Surać

Bungee skokovi

Skok

za najuzbudljiviji trenutak u životu

Ne želite poput svojih roditelja slati razglednicu s ljetovanja, nego želite pravo iskustvo iz Hrvatske koji nikad nećete zaboraviti? Pridružite se odabranima koji su iskušali bungee skokove u jednoj od najljepših zemalja Mediterana.

 

Zamislite da gledate jednu od najljepših vizura na Jadranu, kako iz mora izranjaju okomite stijene, a nebo se zrcali na modroj površini ispod vas i potom slobodni poput ptice uronite u taj prizor, kao u prelijepu razglednicu, i to skokom s platforme. Takav prekrasan pogled pruža se s Masleničkog mosta, koji je s 56 metara najviša točka u Hrvatskoj s koje možete skočiti i, naravno, vratiti se.

Ludo, zar ne? Ali svakako je moguće, jer u Hrvatskoj možete birati između nekoliko prelijepih lokacija za bungee skok i sa sobom zauvijek ponijeti nezaboravno iskustvo bungee avanture.

 

Osim adrenalinskog udara, najbolji dio bungee skoka zapravo je snimka vašeg vriska koju ćete objaviti na društvenim mrežama te pokupiti mnogo lajkova i možda neku simpatiju, jer bungee nije za svakoga, ako nas razumijete. Ali zato je Hrvatska prava zemlja za takve uspomene. Stoga priprema, pozor i odvažite se s najveće visine ponijeti najluđu bungee uspomenu s Jadrana.

Uz skok s najvišega Masleničkog mosta, možete se spustiti i sa Šibenskog mosta, desetak metara nižeg i djelić sekunde kraćeg, no s istim nezaboravnim osjećajem.

Bungee skokovi s mostova skokovi su s viših točaka pa ih to čini uzbudljivijima, no isto tako u Hrvatskoj se moguće prepustiti bungee avanturi i s nešto manje visine, i to skokom s krana dizalice. Princip je jednak, kao i oprema za skok, također možete skakati iznad mora, a čini se da je i količina adrenalina jednaka. Jedino što u oba slučaja morate pobijediti jest vlastiti strah.

 

Za svoju sigurnost ne morate se ni trenutka brinuti jer je za to zaduženo profesionalno osoblje. Sve što morate jest biti cool dok dolazite do platforme za skok i ne smrznuti se u posljednjem trenutku, jer bungee je posve siguran okidač za adrenalin. Pa čak i ako u posljednji trenutak odlučite odustati, jer povratka ima, promislite dvaput, jer možda sebi uskraćujete jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu, pogotovo ako je riječ o ljetovanju u nevjerojatnoj Hrvatskoj.